26 Temmuz 2010 Pazartesi

Yalçıntaş’ın yeni kitabı: Avrupa Birliği yerine Türk Birliği!

Deneyimli politikacı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın Türkiye'de ‘Avrupa Birliği mi Türk Birliği mi?’ isimli kitabıyla, dünyada yaşayan Türklerin bir araya nasıl geleceği ve dünyada süper güç nasıl olunabileceği konusundaki fikirlerini anlatı-yor. Deneyimli politikacı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın Türkiye'de çok ses getireceği ‘Avrupa Birliği mi Türk Birliği mi?’ isimli kitabıyla, dünyada yaşayan Türklerin bir araya nasıl geleceği ve dünyada süper güç nasıl olunabileceği konusundaki fikirlerini anlatıyor. Yalçıntaş, AB karşısında Türk Birliğini önerirken şöyle diyor:
‘Türkiye’nin AB macerasında kaybedeceği yeni bir 50 yılı yoktur. Türkiye AB"de ikinci sınıf bir üyeliği de kabul edemez.
Dünyada, geçen 20. Asrın ortalarından itibaren başlamış olan devletlerin kendi aralarında bütünleşme hareketini Türkiye kendi soydaş ve kardeş ülkelerle fiiliyata geçirip gerçekleştirebilir. Esasen bu hayati hedefin ilk önemli adımı, 3 Ekim 2009 tarihinde Azerbaycan"ın Nahçıvan şehrinde atılmış, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye"nin Cumhurbaşkanları, ülkelerinin arasında ‘Birliği’ hedef-leyen ‘Nahçıvan Anlaşması’nı imzalamışlardır. Anlaşma diğer Türkçe konuşan müstakil ülkelere de açıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder