26 Temmuz 2010 Pazartesi

'7 Devlet 1 Millet Bayrak Alanı' açıldı

Bursa'da 7 kardeş ülkenin bayraklarının dalgalandığı '7 Devlet 1 Millet Bayrak Alanı' törenle açıldı
Bursa merkez Yıldırım İlçe Belediyesi Meclis kararı ile tüm üye parti belediye meclis üyelerinin onayı ile Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın bir bölümüne yapılan ve 7 kardeş ülkenin bayraklarının dalgalandığı '7 Devlet 1 Millet Bayrak Alanı' törenle açıldı.
Türkiye'nin en büyük Türk Bayrağı'nın altında 7 kardeş devletin bayrakları dalgalanıyor. Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Kazakistan ve Türkiye bayraklarının göndere çekildiği törende, Kazakistan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Nişangül Nazarayev bir konuşma yaptı. Kazakistan'ın bağımsızlığını anlatan Nazarayev, Türk olmaktan büyük gurur duyduklarını bel
irterek, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile birlik içinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türklerin çok geniş bir alanda birlik ve beraberlik içinde olduğu vurgusunu yaparak, "Ahmet Taner Kışlalı Meydanı adı verilen bu meydanın bir bölümü, meclisimizde yer alan saygı değer meclis üyelerimizin oy-ları ile 7 Devlet 1 Millet Bayrak Alanı oldu. 80 metre yüksekliğinde 340 metrekare geniş-liğinde olan Türkiye'nin en büyük Türk bay-rağının altında dalgalanacak olan 7 kardeş devletin bayrakları Türkiye'nin yanı sıra diğer devletler için büyük anlam taşıyacaktır. Bu bizim ne kadar büyük ve birlik beraberlik içinde kardeşçe yaşadığımızın bir göstergesidir." dedi.
Konuşmaların ardından her ülke temsilcisi İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayraklarını çekti. Çok sayıda vatandaşın da hazır bulunduğu törende bayrakların göndere çekilmesi ile inanılmaz bir coşku yaşandı. Her ülke ile ilgili kuruluşu, nüfusu, yüzölçümü, başşehri gibi bilgilerin bulunduğu özel tasarımlı tabelalarının bulunduğu alanda ayrıca her ülke bayrağının dalgalandığı direkler yer alıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder